Ounama

Hei ja tervetuloa!

Ounama on kotimainen korumerkki, jonka valikoimista löydät värikkään lystikkäitä koivuvanerikoruja. Inspiraatio koruihin kumpuaa erilaisista muodoista, kuvioista ja väreistä. Korut on valmistettu lähituotantona Helsingissä alusta loppuun saakka: suunniteltu, printattu, laserleikattu ja lopuksi koottu käsin.

Olen aina nauttinut käsillä tekemisestä, sillä se rentouttaa, inspiroi ja tuo hyvän mielen. Vuoden 2020 alussa tutustuin digitaalisen piirtämisen maailmaan iPadin ja Procreate-sovelluksen kautta. Aloin pian nähdä piirtelemäni muodot korvakorujen luonnoksina, ja siitä kaikki saikin alkunsa. Lisäksi olin jo pitkään haaveillut omasta verkkokaupasta, joten palaset loksahtivat kohdilleen ja Ounaman verkkokauppa avautui elokuussa 2020.

Materiaaliksi koruille valitsin puun ja erityisesti koivuvanerin. Se on kestävä, ekologinen ja kevyt materiaali, jossa on kaunis vaalea pinta. Koivu on yleisimpänä lehtipuunamme hyvin suomalainen materiaali, ja minulle olikin tärkeää, että materiaalit tulevat lähialueelta. Käyttämäni vaneri on PEFC- ja FSC-sertifioitua, ympäristöystävällistä sekä korkealaatuista.

Koruissa käytetyt metalliosat ovat ruostumatonta terästä, jota kutsutaan myös kirurginteräkseksi. Metalliosat hankin suomalaiselta jälleenmyyjältä, joka on testauttanut osat Suomessa lyijyn ja kadmiumin varalta. Ounaman koruja on turvallista käyttää, sillä ruostumaton teräs sopii pääsääntöisesti myös herkälle iholle.

Suunnittelen ja kokoan kaikki korut Helsingissä kotini työhuoneessa. Korujen puuosat puolestaan printataan ja laserleikataan muotoonsa muutamien kilometrien päässä.

Toivon että Ounaman korut ja niiden käyttäminen tuovat sinulle yhtä paljon iloa kuin niiden valmistaminen on tuonut minulle!

Annemari